A fost John F. Kennedy asasinat din cauza interesului său pentru extratereştri?

O scrisoare a adresată de fostul preşedinte american John F. Kennedy directorului CIA de la acea vreme arată că fostul lider de la Casa Albă a cerut să i se prezinte documente confidenţiale în legătură cu UFOs /Unidentified Flying Objects – obiecte zburătoare neidentificate, OZN/ cu 10 zile înainte de asasinarea sa, informează în ediţia sa de marţi Daily Mail.

Mesajul secret este una dintre cele două scrisori redactate de JFK la data de 12 noiembrie 1963, în care preşedintele american cerea informaţii despre fenomene paranormale, scrisori date publicităţii pentru prima dată de CIA.

Autorul William Lester a afirmat că Agenţia Centrală de Informaţii i-a dat aceste documente în baza „Freedom of Information Act”, după ce a făcut o cerere în acest sens în timp ce aduna informaţii pentru cartea sa „A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier”.

Interesul lui John F. Kennedy pentru OZN-uri cu puţin timp înainte de asasinarea sa va alimenta cu siguranţă teorii ale conspiraţiei în legătură cu uciderea fostului preşedinte american, potrivit AOL News.

Într-unul din documentele secrete date publicităţii în baza „Freedom of Information Act”, JFK îi scria directorului CIA cerându-i documente referitoare la OZN-uri. În cel de-al doilea memo, trimis administratorului NASA, fostul preşedinte îşi exprima dorinţa de cooperare cu fosta Uniune Sovietică privind activităţi comune în spaţiul cosmic.

„Una dintre îngrijorările /lui JFK/ a fost că multe dintre aceste obiecte zburătoare neidentificate au fost văzute deasupra Uniunii Sovietice şi era foarte preocupat că ruşii ar putea interpreta greşit aceste OZN-uri ca fiind un semn al agresiunii SUA, crezând că ar putea fi unele dintre tehnologiile noastre”, a afirmat William Lester pentru AOL News.

„Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care JFK a dorit să obţină astfel de informaţii şi să le scoată de sub jurisdicţia NASA pentru a le putea spune ruşilor: „Priviţi, nu suntem noi, nu facem noi asta, nu suntem provocatori”, a adăugat scriitorul William Lester.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.