Gyorgy Frunda : Deşi demisia domnului Botiş este puţin cam târzie, este o decizie înţeleaptă

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a susţinut miercuri că demisia ministrului Muncii, Ioan Botiş, deşi este „puţin cam târzie”, este o decizie înţeleaptă.

„Cred că e o decizie înţeleaptă, normală până la urmă, puţin cam târzie. Cred că ieri ar fi trebuit să îşi dea demisia, însă o zi nu are importanţă. Este o situaţie foarte neplăcută. Eu cred în buna credinţă şi în onestitatea domnului Botiş, dar aceasta a fost o greşeală care trebuie plătită. Demisia este binevenită pentru toată lumea”, a spus acesta.

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a anunţat miercuri că şi-a depus demisia la primul-ministru în această dimineaţă, el menţionând că a aşteptat ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă din Azerbaidjan pentru a-l informa.

Ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii.

„Eu eram oricum hotărât să demisionez dar dl preşedinte a fost plecat în Azerbaidjan şi a trebuit să-l informez şi pe dânsul. Demisia este depusă deja de dimineaţă. Am spus-o de ieri că este o problemă morală şi procedez în consecinţă”, a declarat  Ioan Botiş. El a comentat demisia sa în condiţiile în care a instituit în domeniul muncii cele mai drastice reforme: „să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost”.

Premierul Emil Boc a anunţat că a acceptat demisia ministrului Botiş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata