Universitatea din Viena va verifica teza de doctorat a comisarului european Hahn, acuzat de plagiat

După cazul plagiatului fostului ministru german al apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, vânătorii de plagiate au luat din nou în vizor teza de doctorat a lui Johannes Hahn, comisar european pentru dezvoltare regională.

O verificare a tezei fostului ministru austriac al ştiinţei va începe şi Universitatea din Viena, cea care i-a acordat titlul de doctor în 1987, după cum a anunţat instituţia de învăţământ, potrivit cotidianului Die Presse.

„Când apare posiblitatea ca regulile bunei practici ştiinţifice să nu fi fost respectate, este începută o verificare. Acest lucru este valabil pentru orice lucrare ştiinţifică, indiferent cine a scris-o”, a precizat Brigitte Kopp, director de studii al Universităţii, într-un comunicat.

Verificări ale unor pasaje ale tezei lui Hahn au mai fost întreprinse şi anterior, în urma unor acuzaţii de plagiat, însă de data aceasta va fi examinată întreaga lucrare.

Universitatea a precizat că va folosi în acest scop „mijloce tehnice noi” şi că, în plus, a solicitat sprijinul de specialitate al Agenţiei pentru integritate ştiinţifică. Rezultatul este aşteptat în 4-6 săptămâni.

Încă din 2007, cercetătorul Stefan Weber, cunoscut ca vânător de plagiate, a criticat modul „neglijent” în care a fost elaborat aparatul critic din teza de doctorat în filosofie a lui Hahn. De la sfârşitul lunii februarie, Weber şi-a reluat verificările, la comanda şi pe spezele deputatului Verzilor Peter Pilz.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.