EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Fanaticii musulmani vor să ardă efigii ale cuplului regal şi să transforme nunta într-un „coşmar”

Fanaticii musulmani plănuiesc să submineze nunta regală, arzând efigii ale Prinţului William şi ale viitoarei sale soţii, Kate Middleton, relatează Daily Mail în ediţia de miercuri.

Potrivit poliţiei, extremiştii grupului „Musulmani împotriva cruciadelor”, care se face responsabil pentru arderea unor flori de mac la 11 noiembrie anul trecut, au promis că vor acţiona şi de această dată, transformând festivităţile care însoţesc nunta regală într-un „coşmar”.

Islamiştii plănuiesc o „demonstraţie masivă”, cu mii de protestatari care vor arde steagul britanic, imagini ale Coroanei şi ale mirilor.

Poliţia anticipează ciocniri violente, în condiţiile în care organizaţia de dreapta, Liga Apărării Engleze, a anunţat că intenţionează să protesteze împotriva radicalilor musulmani.

De asemenea, Scotland Yard-ul se pregăteşte pentru eventualele probleme care ar putea apărea din cauza tinerilor anarhişti. În acest context, 60 de persoane, puse sub acuzare pentru tulburarea ordinii publice la demonstraţiille din trecut, au primit deja interdicţie de a intra în City of Westminster în ziua nunţii, drept condiţie a eliberării lor pe cauţiune.

Poliţiştii au în vedere chiar şi o serie de „acţiuni preventive”, care presupun arestarea pentru o zi a anarhiştilor în ziua nunţii.

Aproximativ 5.000 de poliţişti ai poliţiei din Londra /MET/ vor fi deplasaţi pe străzile capitalei pentru a preveni orice tulburare la 29 aprilie.

Scotland Yard a respins deja o cerere a grupului extremist „Musulmani împotriva cruciadelor” (MAC) de a organiza o manifestaţie în faţa Westminster Abbey, însă poliţia este în continuare în discuţii cu grupul pentru organizarea demonstraţiei în altă parte.

Pe de altă parte, deşi poliţia poate interzice orice proteste majore de-a lungul traseului procesiunii regale, ea nu poate opri protestele „statice” organizate în locaţii din apropiere.

Marţi, MAC a avertizat că în cazul în care protestatarii musulmani vor fi ţinuţi departe de traseu, ar putea exista violenţe.

Grupul şi-a postat pe site un ceas care măsoară intervalul până la nuntă, împreună cu imaginea unui steag britanic în flăcări şi o poză cu prinţul Harry purtând pe umăr o zvastică.

Sub titlul „musulmanii perturbă nunta regală „, pe site se poate citi următoarea declaraţie: „Îi sfătuim puternic pe Prinţul William şi simpatizantul său nazist să se retragă din cruciada militară britanică şi să renunţe la toate afilierile la Imperiul Britanic tiranic”.

„Vă promitem că dacă vor refuza, ziua la care naţiunea a visat de atât timp va deveni un coşmar”, avertizează MAC.

Luna trecută, extremistul MAC, Emdadur Choudhury, 26 de ani, a fost amendat cu 50 de lire pentru arderea unor flori de mac la comemorarea Zilei Armistiţiului, în timp ce alţi membri ai organizaţiei au scandat „soldaţii britanici să ardă în iad” în timpul momentului de reculegere de două minute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata