EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Nunta princiară de la Londra: o acoperire mediatică demnă de Jocurile Olimpice

Mii de jurnalişti vor relata, în cele mai mici detalii, nunta prinţului William cu Kate Middleton, considerată evenimentul anului 2011 de către mass media din lumea întreagă, potrivit AFP.

Aproximativ două miliarde de telespectatori vor urmări la 29 aprilie ceremonia din catedrală, după care cuplul va străbate Londra într-o trăsură. Aceste estimări ale guvernului britanic sunt imposibil de verificat acum, dar cifra va depăşi cu siguranţă audienţa de 750 de milioane de persoane care au urmărit acum treizeci de ani la televizor căsătoria prinţului Charles cu Lady Diana.

„Este principalul eveniment mediatic al anului, deoarece este unul fericit. În acest, nu au fost până acum decât tragedii, războaie sau cutremure”, afirmă Max Clifford, consultant la o societate britanică de relaţii publice.

Directorul Asociaţiei presei străine de la Londra, Christopher Wyld, afirmă că nu a văzut niciodată un asemenea interes. „Este un interes mult mai mare decât faţă de orice alt eveniment petrecut, inclusiv criza financiară„, precizează el pentru AFP.

Există un interes evident pentru acest eveniment în Statele Unite şi în ţările Commonwealth, dar şi în China, Mexic şi Brazilia.

În Germania, nunta va fi transmisă în direct în 16 săli de cinema. Va fi urmărită şi în Pakistan, unde ziarele relatează zilnic despre pregătiri, la fel şi în Malayezia şi Filipine.

Pentru acest eveniment, canalul american CNN va trimite 50 de persoane în Marea Britanie, printre care şi celebrii prezentatori Anderson Cooper şi Piers Morgan.

enorme sume de bani. Imaginile de la ceremonia din catedrala Westminster, care va fi filmată de BBC, se vând la minut, aşa cum cer reglementările. „Nu am plătit niciodată atât de mult pentru un minut de imagini”, spune o jurnalistă de televiziune.

Cele mai bune locuri pentru a fotografia primul sărut al cuplului, în balconul Palatului Buckingham, costă o mie de euro (1.400 de dolari).

BBC va mobiliza în ziua nunţii princiare 550 de persoane, 100 de camere de filmat în catedrala Westminster şi de-a lungul traseului urmat de caleaşca regală, evenimentul fiind transmis în direct în zeci de ţări.

De asemenea, site-urile internet s-au mobilizat la fel ca în cazul unei Cupe mondiale de fotbal sau a Jocurilor Olimpice, cu un mare număr de video, diaporame şi jocuri de tipul întrebări-răspunsuri. Nunta este „o prioritate” pentru portalul Yahoo!, afirmă corespondentul regal al site-ului, Martin Rogers.

Decalajul orar – ceremonia religioasă va începe la 10H00 GMT, adică 06H00 la New York şi 15H00 la Islamabad – nu pare să fi diminuat entuziasmul mass media.

Christopher Wyld spune că acest entuziasm şi interes frenetic se datorează Dianei, prin asociere cu fiul ei cel mare. „Ea era cea mai mare stea şi William o depăşeşte”, afirmă acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata