Cine a luat primă de Paşte în al treilea an de criză

– O parte dintre angajaţii din sectorul bancar şi unii salariaţi ai marilor companii au luat anul acesta primă de Paşte, deşi recesiunea se resimte încă puternic în multe sectoare.

Unele companii le-au oferit prime angajaţilor, însă valoarea acestora a scăzut la câteva sute de lei, în timp ce înainte de criză ajungeau şi la o jumătate de salariu, potrivit in formaţiilor strânse de EVZ.

Băncile, care au unii dintre cel mai bine retribuiţi angajaţi din economie, le-au oferit în acest an prime de Paşte angajaţilor, deşi unele le-au inclus în bonusurile anuale. Media primelor de Paşte din sector a fost de circa 300 de lei anul acesta, potrivit lui Constantin Paraschiv, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB). „Anul trecut, media a fost de circa 500 de lei, mult sub cea din anii anteriori crizei, când primeau circa un salariu, împărţit sub formă de două prime: cea de Paşte şi cea de Crăciun”, a spus Constantin Paraschiv.

Citeste si:  Generaţia NEET începe să coste scump

Unele mari companii le-au acordat, la rândul lor, prime angajaţilor. La Dacia, valoarea acesteia a fost de circa 700 de lei, potrivit informaţiilor furnizate de Constantin Stroe, vice preşedintele consiliului de admi nistraţie al companiei.

Dan Şucu, omul de afaceri care controlează grupul de firme Mobexpert, a spus la rândul său că le-a acordat prime de Paşte angajaţilor, fără a vrea însă să precizeze valoarea: „Sunt 40 de firme în Mobexpert, iar primele au fost diferite în funcţie de performanţă”, a spus acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata