De ce Vântu nu-i pericol public nici când ameninţă cu moartea

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis, joi seara, cercetarea în libertate a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru acuzaţia de şantaj.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs de procurori la Tribunalul Bucureşti.

După terminarea procesului, Vîntu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că este în posesia unor probe care îi dovedeşte nevinovăţia şi că urmează să aştepte decizia judecătorilor.

„Avem probe indubitabile audio-video în favoarea noastră dar procurorul Marius Iacob a refuzat să le vadă şi a cerut arestarea noastră”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.
Şedinţa de judecată a durat aproape cinci ore şi s-a desfăşurat în Cameră de Consiliu, presa neavând acces.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, pe 20 aprilie, reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Genera, împreună cu Vîntu a fost reţinut şi Ion Ilie Cezar.

Din probele administrate, a rezultat că, în perioada martie-aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

„Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vântu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă au fost audiaţi de procurori, pe 20 aprilie, anchetatorii luând decizia de a-l reţine pe Vîntu.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!