AFP: Fotografia care prezintă faţa însângerată şi tumefiată a lui Osama ben Laden este TRUCATĂ. Posturile de televiziune pakistaneze au recunoscut că imaginea este falsă

– Fotografia cadavrului lui Osama ben Laden este falsă, afirmă televiziunea pakistaneză

Posturile de televiziune pakistaneze care au difuzat, luni, o fotografie cu faţa parţial desfigurată a unui corp neînsufleţit, prezentat ca fiind, poate, cel al lui Osama ben Laden, au recunoscut că era vorba despre un fals şi au retras-o de pe post, relatează AFP, citata de Gândul.

„Era, într-adevăr, o fotografie falsă. Ea a circulat, deja, pe Internet, în 2009”, a declarat Rana Jawad, directorul Biroului din Islamabad al Geo TV, un post de televiziune popular în Pakistan. „Am precizat, difuzând-o, că nu poate fi, pentru moment, autentificată. Ulterior, am putut face verificări şi am retras-o de pe post”, a conchis el.

AFP a suspus forografia analizei unui program special pe calculator, care a permis să se dovedească faptul că a fost trucată, cu ajutorul bărbii şi părţii inferioare a feţei dintr-o fotografie mai veche a lui ben Laden.

„Barba nu are un contur clar, se vede că este un montaj”, a declarat Mladen Antonov, redactor-şef al departamentului Foto al AFP.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.