Atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în Agfanistan; viaţa militarilor români, salvată de blindatul tip MRAP

Un autovehicul blindat tip MRAP, aflat în misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat duminică (1 mai)în jurul orei 5,30 cu un dispozitiv exploziv improvizat (DEI), informează Ministerul Apărării Naţionale.

Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români.

În urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni la spate şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă. Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman.

Potrivit sursei citate, locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.