Cadavrul lui ben Laden a fost aruncat în mare

O oficialitate americană a indicat că Osama ben Laden a fost înmormântat în mare, după ce a fost ucis duminică de un comando american, în Pakistan, informează AP şi site-ul Politico.

Conform practicii musulmane, orice cadavru trebuie înmormântat în decurs de 24 de ore de la deces. Deoarece găsirea unei ţări dispuse să accepte înhumarea celui mai căutat terorist ar fi fost o acţiune extrem de dificilă, autorităţile americane au decis aruncarea cadavrului lui ben Laden în apele mării.

Oficialitatea americană, care a preferat anonimatul din cauza sensibilităţii acestei teme, nu a precizat locul şi momentul înmormântării liderului Al-Qaida.

Statele Unite ale Americii au tratat cadavrul liderului Al-Qaida Osama ben Laden „în conformitate cu practicile islamice”, indicase anterior o sursă oficială de la Casa Albă, citată de site-ul Politico.

Preşedintele Barack Obama a anunţat în cursul nopţii de duminică spre luni că forţe americane l-au ucis pe ben Laden în Pakistan, i-au preluat cadavrul şi niciun militar american nu şi-a pierdut viaţa în această operaţiune.

Întrebat în legătură cu tratamentul aplicat corpului neînsufleţit al liderului terorist, o oficialitate a administraţiei americane le-a declarat ziariştilor sub rezerva anonimatului că Washingtonul a decis administrarea acestei situaţii „în conformitate cu practicile şi tradiţia islamice”.

Această problemă a fost tratată „cu foarte mare seriozitate şi într-o manieră corespunzătoare”, a insistat sursa americană.

Un analist în probleme de securitate naţională a apreciat pentru CNN că imagini cu cadavrul lui ben Laden trebuie difuzate de posturile americane, pentru conformitate. Totodată, sursa a dat asigurări că trupul neînsufleţit al lui ben Laden va fi înmormântat potrivit preceptelor Islamului, în decurs de 24 de ore de la deces.

La anunţarea veştii privind uciderea liderului terorist, duminică, la Abbottabad (aproximativ 50 de kilometri nord de Islamabad), Barack Obama a reafirmat că SUA luptă „împotriva teorismului, nu a Islamului”, explicând că el însuşi a aprobat atacul forţelor americane asupra reşedinţei lui ben Laden din Pakistan a u acţionat la ordinul său.

„O mică echipă de americani au dus la bun sfârşit operaţiunea cu un curaj extraordinar şi multă abilitate”, a declarat preşedintele Obama. „S-a făcut dreptate!”, a exclamat el. „Ben Laden nu era un lider musulman, ci un ucigaş de musulmani”. „De fapt, Al-Qaida a ucis musulmani din multe ţări, inclusiv proprii săi membri, astfel încât acest deces trebuie salutat de toţi aceia care cred în pace şi în demnitatea umană”, a insistat şeful Casei Albe, într-un discurs neanunţat.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ionel spune

    Atât de cusută cu aţă albă….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.