Vestea morţii lui ben Laden a ieftinit petrolul

Barilul de petrol Brent s-a ieftinit luni cu peste 1% la bursa din Londra, după aflarea veştii privind moartea liderului reţelei Al-Qaida, Osama Ben Laden, informează agenţia EFE.

Cotaţia pentru petrolul Brent cu furnizarea în iunie a scăzut cu circa 1,3% luni dimineaţă, la Intercontinental Exchange Futures (ICE) din Londra, la 124,35 dolari, la ora 7.11 GMT.

La ora 8.20 GMT, petrolul era cotat la 124,99 dolari, cu 90 cenţi mai puţin faţă de vineri la închidere.

Potrivit experţilor de la Londra, deşi există posibilitatea unor represalii ale grupurilor teroriste asociate cu Al-Qaida, din cauza morţii lui ben Laden, este puţin probabil ca eventualele atacuri să afecteze livrările de ţiţei.

Unii analişti consideră că moartea celui mai căutat terorist din lume poate reduce riscurile legate de securitate şi să ajute la îmbunătăţirea consumului în Statele Unite.
În ultimele săptămâni, preţul petrolului a crescut considerabil din cauza violenţelor din Libia şi a instabilităţii politice din ţările din Orientul Mijlociu, deşi Arabia Saudită a majorat producţia pentru a frâna scumpirea.

În Marea Britanie, ministrul Afacerilor Externe, William Hague, a dispus luni revizuirea securităţii în cadrul ambasadelor din toată lumea, de teama represaliilor în urma morţii liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden.

În declaraţiile pentru BBC, Hague a spus că grupurile asociate Al-Qaida „sunt încă operaţionale” şi, de aceea, trebuie păstrată vigilenţa „ceva timp”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.