EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Emil Boc: Planul de restructurare a companiilor de stat va fi cunoscut până la sfârşitul lui iulie

0

Planul de restructurare a companiilor de stat şi regiilor autonome care fac obiectul analizei Guvernului şi misiunii FMI la Bucureşti va fi cunoscut cel mai probabil până la sfârşitul lunii iulie, a declarat sâmbătă la Bacău premierul Emil Boc.

‘În scurt timp, pentru fiecare companie şi regie autonomă a statului se va decide modalitatea de continuare a activităţii: restructurare, îmbunătăţirea managementului, privatizare”, aceasta urmând să se realizeze „pe baza unui plan de restructurare până la finele lunii iulie’, a spus şeful Guvernului.

El a arătat că este urgent ca aceste companii de stat să intre pe profit.

„Fiecare companie de stat şi fiecare regie autonomă va intra în luna mai într-un amplu proces de evaluare şi de analiză”, deoarece „din nefericire, o parte dintre acestea sunt ineficiente, nu au fondurile şi managementul să se întreţină, consumă bani publici, chiar şi 50 la sută din ceea ce cheltuiesc primesc de la bugetul de stat, adică bani care ar trebui, în mod normal, să fie destinaţi pentru investiţii, salarii ori pensii”, a explicat premierul.

Referindu-se la posibilitatea unor disponibilizări în acest proces de restructurare, primul-ministru a spus că „nu s-a pornit de la un număr de oameni care trebuie să fie disponibilizaţi’, deoarece „nu acesta este obiectivul reformei’, ci „se fac analize de cost şi beneficiu pentru a se stabili exact numărul de salariaţi pe care trebuie să-l aibă companiile de stat şi regiile autonome pentru a fi eficiente’.

„Reforma este să avem atâţia oameni câţi sunt necesari în fiecare companie, în fiecare regie de stat. Analizele de cost – beneficiu şi standardele aplicate ne vor identifica cât personal salariat trebuie să mai aibă fiecare companie sau regie autonomă’, a explicat premierul.

El a reafirmat că restructurarea acestor companii are în vedere o dirijare a banilor publici către investiţii, salarii, pensii şi celelalte obligaţii ale statului.
Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă pentru întărirea disciplinei în regiile autonome şi companiile de stat.

Programul de restructurare a companiilor de stat şi regiilor autonome se află pe agenda dialogului purtat în cadrul actualei misiuni a FMI la Bucureşti.

Emil Boc s-a aflat sâmbătă la Bacău unde, după ce a participat la inaugurarea unui centru social de tip ‘şcoală după şcoală’ în comuna Tamaşi şi la plantarea, în zonă, a unor paltini, a prezentat membrilor oganizaţiei judeţene a PDL moţiunea pe care o susţine în perspectiva alegerilor pentru şefia PDL.

În cursul vizitei Emil Boc a fost însoţit de miniştrii Anca Boagiu, Tarian Igaş, Valeriu Tabără, Daniel Funeriu, precum şi de Gheorghe Flutur şi Gheorghe Ştefan.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.