La Iaşi s-a dat dovadă de cea mai clară democraţie de partid, a declarat Emil Boc

Cea mai clară dovadă de democraţie de partid în România a fost sâmbătă (30 aprilie) la Iaşi, unde trei moţiuni au fost prezentate de cei trei candidaţi la conducerea PDL, a declarat liderul Partidului Democrat Liberal (PDL), Emil Boc.

„Astăzi am avut la Iaşi în avanpremieră congresul PDL de peste două săptămâni, din 14 mai. Toate cele trei moţiuni s-au dezbătut, argumentat cu colegii de partid, într-o atmosferă extrem de prielnică, într-o atmosferă colegială unde s-a simţit forţa şi unitatea partidului.

Dezbaterea de astăzi de la Iaşi este garanţia pentru mine a forţei acestui partid, a capacităţii lui de a rămâne unit şi de a câştiga următoarele competiţii electorale. Cu un asemenea partid sunt convins că vom câştiga următoarele bătălii contra USL”, a declarat presei Emil Boc.

Liderul PDL este convins că după Convenţia Naţională din 14-15 mai, dacă va fi ales să conducă PDL pentru un nou mandat, nu vor exista dezertări din partid întrucât „partidul este întărit în urma dezbaterilor interne”. „Pe de altă parte, sunt mândru de un lucru: sunt mândru că nu sunt susţinut de Victor Ponta la preşedenţia partidului. Şi asta spune tot”, a subliniat Boc.

În opinia sa, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat PDL, partidul va fi menţinut la putere alături de actualii parteneri de guvernare.

„Dacă România reuşeşte, atunci şi PDL câştigă. Acesta este şi mesajul adresat colegilor mei. Împreună, cu o Românie performantă, câştigă şi PDL şi, după 2012, împreună cu actualii parteneri de guvernare vom menţine partidul la putere pentru că a făcut ceea ce trebuie când a trebuit şi am scos România din recesiune ducând-o pe partea creşterii economice„, a mai spus Boc.

Preşedintele PDL s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde de-a lungul a mai bine de trei ore şi-a prezentat moţiunea. În cursul aceleiaşi zile ceilalţi doi candidaţi la şefia PDL, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, şi-au prezentat propriile moţiuni. Prezenţa celor trei candidaţi la şefia PDL în acelaşi oraş în aceeaşi zi reprezintă o premieră pentru democrat liberali de la începutul campaniei electorale în partid.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.