EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Monica Macovei: La alegerile din PDL, voi vota cu Emil Boc

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri că, la alegerile care vor avea loc în partid, va vota cu actualul preşedinte al formaţiunii, Emil Boc, argumentând că aceasta reprezintă o alegere raţională.

„Procedând astfel, votez pentru proiectul de modernizare a României lansat şi promovat de Traian Băsescu: restructurarea bugetară, coduri noi, legi pentru pensii şi salarizare unitară, legea educaţiei, etc.

În ciuda erorilor, greşelilor, proastei comunicări, lipsei de explicaţii şi a altor carenţe din partea guvernului condus de Boc, aceste proiecte trebuie să continue – cu îndreptarea greşelilor – şi punerea lor în practică.

Cred că partidul trebuie să dovedească loialitate faţă de cel care a susţinut aceste proiecte – cu toate erorile şi greşelile făcute – pentru a nu se dezice de aceste proiecte”, a precizat Monica Macovei, într-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul PDL a subliniat că Emil Boc a fost singurul care, în Colegiul Director Naţional, a votat pentru propunerile de introducere a criteriilor de integritate şi competenţă în statut.

Pe de altă parte, Monica Macovei crede că, în acest moment, ca premier, Emil Boc nu mai are credibilitate publică.
„Soluţia unui premier tehnocrat, care să aplice cu stricteţe măsurile de reformă a statului şi sa pună cep la banii publici, ar fi una foarte bună pentru ţară”, a menţionat europarlamentarul PDL.

Monica Macovei mai spune că nu are încredere în secretarul general al PDL, Vasile Blaga.

În opinia europarlamentarului PDL, Vasile Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi ai oponenţilor reformei.

„Constat că dl. Blaga nu este criticat niciodată de opoziţie, este într-un fel amicul lor. Or, pe mine asta mă îngrijorează, nu am încredere într-o persoană lăudată şi simpatizată de gaşca Voiculescu – Ponta – Antonescu. Aceasta este gaşca care vrea desfiinţarea DNA şi ANI şi a tot ceea ce eu am construit că să intrăm în Uniunea Europeană cu fruntea sus”, a spus Macovei.

În opinia acesteia, nici Emil Boc, nici Vasile Blaga nu au facut reformă în partid.

„Trebuie să mai spun că aş vota din tot sufletul alături de Toader (n.r. Theodor) Paleologu (foarte bună moţiunea lui) dar consider că am datoria faţă de public să mă poziţionez în raport cu una din variantele cu şanse reale. Vremea lui Theodor şi a mea (căci şi eu am vrut să fac o moţiune) va veni. Sau altceva”, îşi încheie postarea pe blog Monica Macovei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata