Noua campioană mondială la patinaj artistic a dovedit o adevărată lecţie de voinţă: „Curaj, Japonia!” VIDEO

– „Eşti doborât, ridică-te şi mergi mai departe!” sunt cuvintele care ilustrează perfect lecţia de voinţă pe care noua campioană mondială la patinaj artistic, japoneza Miki Ando, a oferit-o lumii întregi. O victorie ce demonstrează mentalitatea puternică a poporului nipon, care încă îşi mai plânge victimele după evenimentele din 11 martie, scrie Prosport.ro.

Mutat de la Tokyo şi amânat cu cinci săptămâni, după ce s-a vorbit chiar de anularea lui, din cauza cutremurului de 8,9 grade pe scara Richter şi a tsunami-ului de 10 metri înălţime care a făcut peste 14.000 de victime în Japonia, Mondialul de patinaj artistic din acest an nu va fi uitat uşor.

Victoria japonezei Miki Ando (23 ani), care vine să reconfirme dominaţia mondială a patinatoarelor din „Ţara Soarelui Răsare” (patru titluri mondiale în ultimii cinci ani), oferă şi o speranţă poporului nipon.(..)Aurul mondial cucerit de Miki, prima şi singura patinatoare din lume care a reuşit o cvadruplă săritură în competiţiile oficiale, este cu atât mai preţios cu cât în primele zile după mutarea competiţiei la Moscova, prezenţa patinatorilor niponi la startul competiţiei părea doar un vis.

Japoneza Miki Ando a devenit campioană mondială la patinaj artistic, cu un total de 195,79 puncte, devansându-le pe Kim Yu-Na, campioana olimpică din Coreea de Sud (194,50), şi pe Carolina Kostner, din Italia (184,68).

Vicecampioana mondială Kim Yu-na a donat UNICEF-ului banii câştigaţi ca premiu la CM de la Moscova, în jur de 27.000 dolari, pentru programele de ajutorare a Japoniei.

Ando, care se afla pe locul doi vineri, după desfăşurarea programului scurt, a obţinut cel mai bun punctaj la programul liber (130,21). În vârstă de 23 de ani, sportiva antrenată de rusul Nikolai Morozov a mai câştigat titlul mondial în 2007.

La precedentele Campionate Mondiale s-a impus o altă japoneză, Mao Asada, care la Moscova a terminat pe locul 6, cu 114.13 puncte.

Kim Yu-Na, revenită în competiţie după o absenţă de un an, fusese pe primul loc la finalul programului scurt.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.