OMV Petrom schimbă „macazul”: nu mai anunţă scumpirile, ci doar le afişează

– Preţurile la benzină şi motorină vor fi afişate pentru fiecare staţie de distribuţie în parte, a anunţat compania OMV Petrom.

Guvernanţii nu vor avea nici o piedică din partea Comisiei Europene dacă vor lua decizia de a îngheţa preţurile carburanţilor. Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Concurenţă din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, Marisa Gonzalez Iglesias, o astfel de măsură s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă fără a favoriza societăţile cu capital de stat, scrie România Liberă.

„Regulile competiţiei ar putea fi teoretic încălcate doar dacă îngheţarea preţurilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă şi ar oferi avantaj unei societăţi cu capital de stat, dar nu este cazul în România”, a declarat Marisa Gonzalez Iglesias. În Uniunea Europeană, singurul precedent de îngheţare a preţurilor la combustibili a fost în Bulgaria.

Rumoarea care era provocată periodic de informaţiile transmise de companiile producătoare care anunţau preţuri de referinţă crescute de la o zi la alta va fi domolită în perioada următoare. Astfel, un prim-pas a fost făcut de principalul producător de petrol din România, OMV Petrom care a renunţat la publicarea informaţiilor privind modificarea preţurilor de referinţă la carburanţi. Petrom a introdus o aplicaţie dedicată care afişează preţurile carburanţilor în staţiile de distribuţie Petrom.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.