Osama ben Laden, ucis în Pakistan

Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni (2 mai 2011) dimineaţa că Osama ben Laden a fost ucis de SUA în cursul unei operaţiuni tip comando în Pakistan şi a salutat ajutorul dat de autorităţile din Islamabad.
Liderul Al-Qaida a fost ucis într-o reşedinţă aflată în apropiere de Islamabad, capitala Pakistanului, în cadrul unei operaţiuni militare pilotate de SUA, afirmase anterior un responsabil al serviciilor de informaţii pakistaneze, citat de CNN.

Întrebat despre eventuala participare a serviciilor de informaţii pakistaneze în operaţiune, Preşedintele american a indicat doar că „a fost o operaţiune de natură foarte sensibilă în materie de informaţii”.
Pakistanul este un aliat strategic al SUA din 2001.

Un responsabil al Serviciului de informaţii pakistanez a confirmat luni dimineaţa că Osama ben Laden a fost ucis în Pakistan. Potrivit CNN, care îl citează pe responsabilul pakistanez, Osama ben Laden a fost ucis într-o „operaţiune foarte sensibilă”, decisă pe baza unor informaţii, despre care pentru moment nu pot fi furnizate detalii.
Acest anunţ intervine după aproape 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, care au ucis circa 3.000 de persoane în New York şi Washington.

În pofida unei urmăriri de mare amploare desfăşurate de forţele americane, în special în zonele de frontieră între Afganistan şi Pakistan, Ben Laden a reuşit să scape căutărilor. Până acum.
La aflarea ştirii, sute de americani s-au adunat în faţa Casei Albe pentru a sărbători evenimentul, în aşteptarea momentului în care el va fi confirmat oficial de preşedintele Barack Obama.

Citește și
3 Comentarii
  1. Dorel Voroneanu spune

    O veste extraordinara ce era asteptata de 10 ani ! Sa speram ca lovitura data terorismului din intreaga lume este totala ! Nici un ticalos din lumea asta nu are scapare, indiferent cat de popular ar fi el. Nu sant pentru „legea talionului” , dar poate asa vor afla toti criminalii, indiferent de ce natura, ca odata si odata tot vor fi prinsi !

  2. marcel spune

    Nici ticalosii de americani nu vor avea scapare. Americanii ii considera ticalosi numai pe cei care le-au facut lor rau, dar uite ca si americanii sunt ticalosii de la Nagasaki Hiroshima Vietnam, Balcani si Orientul Mijlociu unde au masacrat natiuni intregi pentru scopurile lor murdare. Asadar si ticalosii din America vor fi nimiciti cu bomba atomica pe viitor, si vor muri mult mai urat ca Ben laden

  3. marcel spune

    De fapt Ben laden nu a fost omorat de nimeni, ci avea un pistol personal folosit ca medicament.Adevarul curat este ca el s-a sinucis cu acel pistol zis „medicament” ca sa nu fie ucis de inamici nici capturat el si-a luat medicamentul.Doar prostii din presa si cei de pe forum cred ca a fost omorat de americani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.