Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă începând de luni, în Bucureşti

Părinţii bucureşteni îşi pot înscrie copiii la grădiniţă în grupa mică şi în grupa pregătitoare începând de luni, 2 mai.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a informat, într-un comunicat de presă remis vineri ,că înscrierea copiilor care nu au frecventat până în prezent grădiniţa se va face în perioada 2 – 31 mai.

Conform proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2011 – 2012, în Bucureşti sunt disponibile 32.046 locuri în grădiniţe.

Criteriile care vor fi avute în vedere la înscrierea copiilor sunt: domiciliul părinţilor în circumscripţia arondată grădiniţei, existenţa fraţilor sau surorilor în aceeaşi grădiniţă, copii care provin din familii monoparentale şi cu situaţii sociale deosebite, locul de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali în apropierea grădiniţei.

Potrivit ISMB, în perioada 31 mai – 10 iunie cererile de înscriere vor fi analizate şi aprobate în cadrul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ. Afişarea listelor cu dosarele aprobate se va face în data de 11 iunie.

În vederea asigurării transparenţei şi a informării corespunzătoare, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza activitatea de înscriere a copiilor în grădiniţe.

Părinţii interesaţi se pot adresa biroului de relaţii publice al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti la numărul de telefon 021.210.75.35 (int.137) sau la adresa de e-mail [email protected], precizează reprezentanţii instituţiei.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.