Primarul Radu Mazăre a câştigat un proces cu ANI şi trebuie despăgubit cu 5.000 de lei

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, luni (2 mai), că a câştigat un proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar instituţia trebuie să îi plătească daune morale şi cheltuieli de judecată în valoare totală de 5.000 de lei, după ce a fost acuzat de incompatibilitate referitor la funcţia pe care o deţine.

Edilul Constanţei a făcut anunţul într-o conferinţă de presă pe melodia „Sună periculos” a trupei Asia, fredonând cântecul şi lipind pe un perete coli de hârtie pe care scria ”taxă” şi erau menţionate sumele pe care le are de primit sau le-a primit drept despăgubire în urma unor procese câştigate atât cu ANI cât şi cu DNA (5.000 lei) şi Poliţia Română (25.000 lei).

”Aşa cum ne-am obişnuit, banii îi dau şi acum celor amărâţi, adică handicapaţilor”, a spus primarul Constanţei.

Radu Mazăre a declarat că, la sfârşitul lunii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul formulat de ANI şi a obligat agenţia să-l despăgubească, instanţa supremă confirmând astfel decizia dată de Curtea de Apel Galaţi în favoarea sa.

”ANI spunea în 2009 că aş fi fost acum vreo 14 ani administrator într-o societate şi că ulterior am fost şi primar. (…) ANI anunţa cu surle şi trâmbiţe că m-au găsit incompatibil. (…) Le-am arătat celor de la ANI că a fost o greşeală a Registrului Comerţului, s-a făcut rectificarea.

Şi ei au avut tupeul, pe banii statului, să continue să susţină acelaşi lucru, inclusiv când m-am judecat, acum o săptămână, la Înalta Curte. După ce câştigasem la Curtea de Apel, luasem NUP, dar el, reprezentantul ANI, o susţinea pe a lui”, a spus Mazăre.

El a precizat că sumele pe care le primeşte drept daune morale de la instituţii ale statului ar trebui recuperate de la persoanele care s-au ocupat de anchetarea lui şi nu plătite din bugetul statului.

Referitor la Justiţie, primarul Constanţei a spus că mulţi dintre judecători sunt ”verticali”.

”Mare parte din Justiţie este norocul nostru că a rămas verticală. Mare parte din Justiţie. Şi este singura noastră scăpare. (…) Judecătorii au apreciat că au fost întocmite cu rea-credinţă documente împotriva mea. (…) Este o problemă slugărnicia unora dintre români care pentru a obţine un post şi o avansare sunt în stare să facă orice”, a afirmat Radu Mazăre.

Citește și
1 Comentariu
  1. ion timisoara spune

    Felicitari Radu !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.