Rezervele valutare ale României au scăzut cu aproape 700 milioane euro

Rezervele valutare ale României au scăzut cu 694 milioane euro, în aprilie, până la 32,073 miliarde euro, de la 32,767 miliarde euro, la 31 martie, a anunţat, luni, Banca Naţională.

Intrările din cursul lunii aprilie au totalizat 759 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi venituri din administrarea rezervelor internaţionale.

Ieşirile de valută au fost de 1,453 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat precum şi deprecierea dolarului american şi lirei sterline faţă de euro cu impact asupra diminuării valorice a părţii din rezerva internaţională denominată în aceste două valute .

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,440 miliarde euro.

Rezervele internaţionale au fost de 35,513 miliarde euro, faţă de 36,123 miliarde euro, la 31 martie 2011.

Plăţile scadente în luna mai 2011 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 238,93 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.