EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Sony anunţă că va reporni „în curând” PlayStation Network şi promite o securitate sporită

0

Grupul japonez Sony a anunţat că sistemul său PlayStation Network, atacat recent de hackeri, va reporni „în curând”, promiţând noi măsuri de securitate pentru a-i proteja pe utilizatori, relatează AFP.

Compania a precizat de asemenea că nu are nicio dovadă în acest moment că ar fi fost fost furate numere de carduri bancare, fără a exclude însă această posibilitate.

„Sony Computer Entertainment şi Sony Network Entertainment International vor reporni în curând, în etape şi pe regiuni, PlayStation Network şi Qriocity, începând prin a repune în funcţiune serviciile de jocuri, muzică şi video”, a explicat grupul japonez într-un comunicat. Procesul va fi gradual şi va începe într-o săptămână.

Sony a anunţat de asemenea „măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii reţelei sale şi un program de recompensare a utilizatorilor pentru a le mulţumi pentru răbdare şi loialitate”. Grupul a subliniat că nu are „nicio probă în prezent” că numere de conturi bancare ale utilizatorilor ar fi fost furate de hackeri, fără a exclude totuşi această posibilitate.

Compania a dat asigurări că îi va ajuta pe clienţi „să-şi protejeze datele personale pe internet prin adoptarea unor servicii de protecţie împotriva furturilor de identitate şi a altor programe”.

În cadrul unei conferinţe de presă, Kazuo Hirai, şeful diviziei de activităţi pentru public a Sony, care cuprinde jocurile video, a precizat că grupul nu a primit până în acest moment „nicio informaţie conform căreia conturi bancare ar fi fost folosite într-un mod ilegal” după atacul hackerilor.

El a exprimat „scuzele sincere” ale companiei pentru furtul de date personale în urma atacului cibernetic, înclinându-se în faţa camerelor TV, la sediul grupului din Tokyo.

Gigantul japonez şi-a suspendat la 20 aprilie sistemul PlayStation Network, care leagă consolele de jocuri la internet, după ce hackerii au furat date aparţinând utilizatorilor, în special date de naştere şi parole.

Sony şi-a întrerupt serviciul de muzică online Qriocity după acest atac asupra portalului interactiv care leagă PlayStation 3 (PS3) de jocuri sau de filme online.

Lansat în noiembrie 2006, sistemul PlayStation Network numără 75 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.