Sorin Ovidiu Vântu nu mai este asociat în nici un fel la Realitatea Media

Sorin Ovidiu Vântu nu mai este asociat în nici un fel cu Realitatea Media, a declarat luni (2 mai), într-o conferinţă de presă, fiica fostului patron al postului de televiziune Ioana Vântu.

Potrivit Ioanei Vântu Realitatea Media este o afacere „solidă”, dar care i-a adus „numai probleme” omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

„A plătit un preţ prea mare. Realitatea Media este o afacere solidă care i-a adus numai probleme. Pentru dumneavoastră, Sorin Ovidiu Vântu este un personaj controversat, pentru noi este familia, este tatăl nostru”, a spus Ioana Vântu.

Ea a precizat că, împreună cu fratele său, Ionuţ Vântu, a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la Realitatea Media, omului de afaceri Elan Schwartzenberg.
La rândul său, noul proprietar a ţinut să mulţumească foştilor patroni ai Realitatea Tv, Silviu Prigoană şi Sorin Ovidiu Vântu, dar şi managerului acestui post Sebastian Ghiţă, pentru că a investit şi a manageriat acest trust.

„Această afacere pentru mine este poate cea mai importantă pe care am făcut-o vreodată. Este o investiţie importantă cu impact naţional pe care am făcut-o în mod personal. Acum, în urma multor ani în domeniul afacerilor, am acces la fonduri şi la investiţii asigurate de până la 100 de milioane de euro pentru tot ce ar putea necesita dezvoltarea, susţinerea acestei staţii”, a spus nou patron al postului de televiziune.

El a precizat că afacerile sale sunt administrate în general de alte persoane, însă a menţionat că în cazul în care va constata probleme se va implica personal.

Potrivit lui Elan Schwartzenberg, actualul manager al Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, are un contract de management în vigoare pe care îl respectă, dar pe care va trebui să-l respecte şi managerul.

Elan Schwartzenberg a precizat că doreşte ca toate taxele către stat sau alte firme, dar şi salariile angajaţilor trustului media, să fie plătite la timp.

El a subliniat că nu va face nici un fel de afaceri cu statul, iar televiziunea nu va fi folosită pentru a „răstigni sau preaslăvi” oameni şi a susţinut că doreşte ca Realitatea TV să fie „un CNN local”.

Noul patron al Realitatea TV a mai declarat că nu s-a văzut cu Sorin Ovidiu Vântu de miercuri seară de când a perfectat afacerea şi a spus că oferta a făcut-o în urmă cu câteva săptămâni.

De asemenea, Elan Schwartzenberg a precizat că va face o evaluare în cadrul televiziunii „cu toate deschiderea şi constructiv”.

Elan Schwartzenberg a mai spus că nu doreşte să facă politică prin intermediul postului de televiziune şi că, în afară de seara de luni, nu va mai apare la acest post cât timp va fi patron, dar îşi va rezerva dreptul să-şi exprime „of-ul” la alte televiziuni.

„Cred că Sorin Ovidiu Vântu a considerat că a venit un moment în care trebuie să se bucure de viaţă. Cred că acest post de televiziune în ultimele luni i-a creat multe neplăceri. Am semnat contractul cu copiii lui care sunt acţionari”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.