„Start-up” de criză: zero angajaţi, afaceri de milioane

Un clasament al celor mai mari cifre de afaceri obținute de firme lansate după debutul crizei, realizat de Registrul Comerțului la cererea „Capital“, arată că, în majoritatea cazurilor, performanțele companiilor noi au la bază afaceri deja existente ori activități ce ridică semne de întrebare.

Cea mai performantă companie nou-înființată a fost, în 2009, Asuda Impex din Strada Călărași nr. 28, Voluntari. Cu doar cinci angajați, firma a obținut, din comerțul angro cu fructe și legume, o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei și un profit brut de 51.000 de lei.

La aceeași adresă funcționează, tot din 2009, Bana Trading Logistics SRL. În primul an de activitate, firma a atins o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei cu zero angajați, tot din comerțul angro cu fructe și legume.

De altfel, mai mult de jumătate dintre cele mai mari 50 de firme înființate în 2009, incluse în topul realizat de Registrul Comerțului în funcție de cifra de afaceri înregistrată în primul an de funcționare, par a fi create după același calapod – angajații pot fi numărați pe degetele de la o mână, domeniile principale de activitate sunt comerțul angro, distribuția, intermedierile (sunt preferate fructele și legumele, cerealele, combustibilii, materiile prime pentru industrie). Continuarea în Capital.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. steluta spune

    si fiscul,garda financiara, diicotul, dna, politia economica si toate celelalte structuri politienesti si de ancheta ce zic ? sau acestea lucreaza doar la ordinul lui…. impotriva poporului care le asigura salariile, dealtfel !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.