EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Theodor Paleologu: Schimbarea cea mai radicală ar fi alegerea mea în fruntea PDL

Deputatul Theodor Paleologu a declarat sâmbătă la Iaşi că alegerea sa la şefia PDL ar fi schimbarea „cea mai radicală” în partid şi ar crea o atmosferă foarte bună pentru că nu are „poliţe de plătit”.

„Consider că schimbarea cea mai radicală ar fi, evident, alegerea mea în fruntea partidului. Cred că ar fi o alegere foarte bună. Ar fi dintr-o dată o atmosferă foarte bună în partid pentru că nu am partizani nesatisfăcuţi sau poliţe de plătit. Cred că aş aduce armonie în interiorul partidului.

În plus, cred că aş putea recupera din electoratul pierdut de partidul nostru în ultima vreme”, a spus fostul ministru al Culturii, care şi-a susţinut în filiala Iaşi a PDL moţiunea „Privind spre viitor” cu care candidează pentru şefia partidului.

Democrat liberalul a spus că PDL ar suferi o schimbare radicală în cazul în care ar fi ales el preşedinte, deşi este „un reformist conservator, un om moderat care crede în evoluţia graduală”, admiţând însă că fiecare dintre candidaţii la şefia PDL merită să fie ales. În opinia sa, atât Emil Boc, cât şi Vasile Blaga au o viziune despre reforma instituţională şi cea internă a partidului.

Theodor Paleologu contează pe cele mai multe voturi de la democrat liberalii ieşeni.

„Aşteptam cu nerăbdare această zi pentru a-mi prezenta moţiunea pentru că majoritatea semnăturilor le-am primit de la Iaşi. Aştept ca la congres majoritatea delegaţilor ieşeni să voteze pentru Iaşi. Moţiunea mea este singura care vorbeşte explicit despre Iaşi. (…) Este foarte bine că vă puneţi ouăle în mai multe coşuri şi nu într-unul, dar vectorul principal pentru Iaşi sunt eu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Paleologu.

Acesta a afirmat că deşi nu suferă de „mania şefiei” se consideră încă de la început un câştigător în cursa electorală internă a partidului, întrucât a avut prilejul să cunoască mai bine fiecare filială din ţară unde a identificat „oameni care merită mai mult”.

„Nu mi-am propus să ajung şef al partidului cu tot dinadinsul. Nu mă mănâncă mania şefiei. Consider că orice vot în plus faţă de al meu propriu este un mare câştig. Consider că din capul locului sunt marele câştigător al acestei competiţii, pentru că n-am nimic de pierdut.

Cel mai mare câştig pentru mine este că ajung să cunosc în profunzime organizaţiile partidului din teritoriu. Este o experienţă entuziasmantă. Merită toţi banii, dacă pot să spun aşa, să mă duc în toate filialele din ţară, să cunosc membrii partidului, să identific persoane interesante, îmi constitui o anumită reţea privind spre viitor”, a spus Paleologu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata