Twitter i-a jucat o festă purtătorului de cuvânt al lui Merkel, care l-a confundat pe Obama cu Osama

Folosirea Twitter i-a jucat luni o festă purtătorului de cuvânt al guvernului cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, care, într-o primă reacţie la moartea lui Osama ben Laden, a scris în locul numelui acestuia numele preşedintelui SUA, Barack Obama, relatează agenţia spaniolă de presă EFE.

„Obama este responsabil de moartea a mii de persoane nevinovate şi a ultragiat principiile Islamului şi ale tuturor religiilor”, a scris Seibert, care, după ce şi-a dat seama de gafă, a şters mesajul.

Mesajul fusese însă retrimis de alţi utilizatori ai Twitter, astfel că el continuă să circule în reţea.

Unii utilizatori au taxat fără milă greşeala lui Steffen Seibert şi au considerat că mesajul acestuia este „cel mai plin de succes” din palmaresul lui. Alţii, însă, au atribuit circumstanţelor această greşeală.

Steffen Seibert nu suferă pentru prima dată consecinţele negative ale folosirii Twitter în munca sa de purtător de cuvânt, adaugă EFE.

Acum câteva luni, şi-a atras criticile ziariştilor acreditaţi, pentru că a difuzat pe Twitter, înainte de conferinţa de presă sau de altă cale regulamentară, o viitoare vizită a cancelarului Angela Merkel la Washington.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.