Un bărbat a transmis fără să ştie pe Twitter operaţiunea de ucidere a liderului Al Qaida

Un programator de computer, alarmat de zgomotul unui elicopter deasupra unui oraş pakistanez la primele ore ale dimineţii de luni, a făcut ceea ce ar face orice dependent de un site de socializare: a început să trimită mesaje pe Twitter, informează Associated Press.

Sohaib Athar, 33 de ani, care s-a mutat în liniştitul Abbottabad pentru a scăpa de viaţa agitată a unui oraş mare, a devenit – potrivit propriilor sale afirmaţii -„tipul care a transmis în direct raidul împotriva lui Osama fără să ştie de aceasta’.

Ascuns în munţi, la aproximativ 95 kilometri nord-est de capitală, Abbottabad este un oraş liniştit, unde se află o academie militară, precum şi cazărmile unor regimente ale armatei. În timp ce se desfăşura operaţiunea ce viza uciderea lui Osama ben Laden, Athar a transmis în direct pe blog ceea ce auzea în timp real, descriind zgomotele produse de exploziile bombelor.

Totodată, Athar s-a întrebat despre apartenenţa elicopterelor care survolau zona şi a afirmat că unul dintre aparate pare să fi fost doborât.

Pe tot parcursul operaţiunii, el a relatat zvonurile care circulau prin oraş, referitoare la un accident de antrenament în cursul căruia cineva a fost ucis. Armata a efectuat cercetări din uşă în uşă în zonă.

Curând, el a realizat totuşi ceea ce ar fi putut să se întâmple.”Cred că există o legătură între prăbuşirea elicopterului la Abbottabad, Pakistan, şi intervenţia preşedintelui Obama’, a scris Sohaib Athar pe Twitter. Opt ore mai târziu a venit confirmarea:”Osama ben Laden a fost ucis la Abbottabad, Pakistan’, a scris Athar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.