EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

USL îl va propune pe Valer Dorneanu pentru funcţia de Avocat al Poporului

Uniunea Social Liberală îi va propune pe Valer Dorneanu pentru funcţia de Avocat al Poporului, a anunţat, luni (2 mai), co-preşedintele Uniunii Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vom propune, împreună, din partea USL, pentru funcţia de Avocat al Poporului pe domnul Valer Dorneanu, o persoană recomandată atât de pregătirea profesională pe care o are, cât şi de funcţiile pe care le-a ocupat, de altfel acum este adjunct al Avocatului Poporului”, a afirmat Ponta, după şedinţa USL.

Liderul social-democraţilor a amintit că Valer Dorneanu a fost votat în iunie 2010 de Camera Deputaţilor pentru o funcţie de judecător la Curtea Constituţională, însă, la reluarea votului, a pierdut postul în faţa lui Ştefan Minea, susţinut de PDL.

„Aşa cum vă amintiţi, sper să nu uităm, domnul Valer Dorneanu este omul care a fost votat de Camera Deputaţilor pentru o funcţie de judecător la Curtea Constituţională după care într-unul din abuzurile, care după aceea au devenit regulă la Camera Deputaţilor, şi-a pierdut funcţia printr-o reluare a unui vot care a ţinut până la ora 1,00-2,00 noaptea şi un vot fraudat evident şi abuziv.

Cred că un tip de reparaţie morală pentru oamenii corecţi şi bine pregătiţi care au suferit de pe urma abuzurilor comise de PDL în ultima perioadă ar fi un gest normal şi un gest pe care foarte mulţi din cei care au suferit în această perioadă îl aşteaptă”, a completat Victor Ponta.

Propunerile de candidaţi pentru funcţia de Avocat al Poporului se fac către Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele doua Camere ale Parlamentului.

Candidaţii vor fi audiaţi de comisiile juridice din cele două Camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului fiind numit candidatul care întruneşte cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor.

Actualul Avocat al Poporului este Ioan Muraru, care se afla la al doilea mandat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata