Aeroportul Domodedovo din Moscova, gestionat de companii străine

Parchetul General rus a identificat mai multe încălcări în administrarea aeroportului Domodedovo din Moscova, unde pe 24 ianuarie a avut loc un atentat terorist soldat cu moartea a 36 de persoane, scriu cotidianele moscovite de luni.

Aeroportul este gestionat de companii străine, ceea ce este inadmisibil, consideră Parchetul, având în vedere importanţa strategică a obiectivului pentru securitatea ţării.

Vedomosti relatează că Parchetul General al Rusiei a efectuat un control la aeroportul Domodedovo din Moscova. Concluzia desprinsă în urma verificării este că întregul complex aeroportuar este gestionat de companii străine, înregistrate în zone offshore, ceea ce permite ascunderea proprietarilor reali.

Pe de altă parte, Domodedovo respinge informaţiile instanţei. Această schemă permite nu doar ascunderea proprietarilor, dar şi a decidenţilor responsabili de administrarea aeroportului, scoţându-i de sub jurisdicţia Federaţiei Ruse şi împiedicând autorităţile să exercite un control eficient.

Din documente rezultă că proprietari sunt doi jurişti, cetăţeni ai Insulei Man, iar beneficiarii reali ai celui mai mare aeroport din Rusia rămân oficial necunoscuţi. „Ţinând cont de importanţa strategică a aeroportului Domodedovo în asigurarea apărării ţării şi securităţii statului, situaţia creată este inadmisibilă”, se arată în comunicatul Parchetului, citat de Kommersant.

Oficiosul Rossiiskaia Gazeta semnalează că ziua de 1 Mai a fost marcată la Moscova prin aproximativ 20 de manifestaţii. Sărbătoarea primăverii şi a muncii a fost marcată nu doar de partidele socialiste, ci de întreg spectrul mişcărilor politice din Rusia.

Primele au ieşit la manifestaţii sindicatele, împreună cu partidul de guvernare „Rusia Unită”. Mitinguri au organizat şi comuniştii ruşi, şi formaţiunea „Rusia justă”. Deputatul „Rusiei juste” Ghennadi Gudkov a propus ca zilei de 1 Mai să i se redea statutul de odinioară: să fie nu zi a muncii, ci a luptei muncitorilor pentru drepturile lor.

Obama a anunţat uciderea lui Osama Ben Laden, titrează portalul Gazeta. Preşedintele american Barack Obama a înştiinţat duminică seara că liderul Al Qaida Osama ben Laden a fost omorât, notează publicaţia rusă. „Ben Laden nu a putut fi prins la vremea sa şi el a fugit în Pakistan. I-am ordonat directorului CIA ca principala sa misiune să fie anume capturarea lui ben Laden”, a spus Barack Obama.

„Cu o săptămână în urmă, am primit informaţii despre locul în care se afla Osama ben Laden în Pakistan. Cu 24 de ore în urmă, eu am considerat că avem suficiente informaţii pentru desfăşurarea unei operaţiuni, care a fost îndeplinită de un grup mic de americani.

În urma schimbului de focuri, ben Laden a fost ucis. În rândul americanilor nu sunt victime”, a precizat liderul de la Casa Albă. Obama le-a mulţumit autorităţilor din Pakistan pentru ajutorul acordat în această operaţiune.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.