ARR a aplicat sancţiuni de peste 22 milioane lei în primul trimestru

Autoritatea Rutieră Română – ARR a efectuat peste 7.700 de controale pe primele trei luni ale anului, sancţiunile aplicate însumând 22,38 milioane lei, informează ARR.

În trimestrul I al anului 2011, Autoritatea Rutieră Română – ARR a efectuat un număr total de 7.772 controale în trafic şi la sediul operatorilor de transport, cu un total de 58.107 vehicule supuse controlului în trafic.

Pe parcursul derulării acestei activităţi, inspectorii ARR au întocmit 5.803 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, valoarea totală a acestora însumând 22,38 milioane lei.

Personalul cu atribuţii de inspecţie şi control al ARR a verificat în timpul controalelor efectuate în trafic 47.715 vehicule care efectuau transport de mărfuri generale, 7.079 vehicule de transport persoane, şi 2.140 de transport de mărfuri periculoase, iar la sediu au fost verificaţi 2.546 operatori de transport şi 646 operatori de activităţi conexe, dintre care 606 autogări. Au fost suspendate, retrase sau anulate 134 licenţe de transport, 240 copii conforme, şi 3 licenţe de traseu.

Au fost verificate 243 şcoli de conducători auto la sediu şi 806 autovehicule ‘şcoală’ în trafic, fiind retrase, suspendate sau anulate un număr de 21 autorizaţii şcoli şoferi sau instructori independenţi.

În ceea ce priveşte transportul mărfurilor divizibile şi controlul respectării maselor maxime admise pe trimestrul I al anului 2011 a fost aplicat un număr de 107 amenzi în valoare totală de 231.000 lei.

Pentru ca activitatea de control în trafic să devină completă şi cât mai eficientă, din 2010 şi până în prezent a avut loc un proces de creştere a competenţelor de control ale ARR (suspendarea dreptului de utilizare autovehiculelor utilizate la activităţi nelicenţiate, controlul asupra mărfurile divizibile şi cântărirea autovehiculelor în trafic, control arimare, controlul rovinietei, precum şi verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor).

Pentru trimestrul I al anului 2011, la nivel naţional, pentru combaterea activităţilor ilegale în domeniul transporturilor rutiere, mai precis a activităţilor nelicenţiate de transport(efectuate fără deţinerea licenţei de transport, copiei conforme a licenţei de transport, certificatului de transport în cont propriu, copia conformă a certificatului de transport în cont propriu, licenţa de traseu, autorizaţia specială de transport, autorizaţia de transport internaţional sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale), a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 146 vehicule, dintre care 62 de transport persoane şi 84 de transport mărfuri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.