Assange: Facebook-ul este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodată

– Julian Assange a declarat într-un interviu pentru Russia Today că Facebook-ul este mai bun sistem de spionaj inventat vreodată.(…)”Facebook, în mod special, este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodată. Avem cea mai cuprinzătoare bază de date despre oameni, despre relaţii, despre adresele lor, despre vocaţii, despre interacţiunea cu ceilalţi, despre rudele lor.

Toate sunt stocate în SUA, toate sunt accesibile serviciilor de informaţii. Facebook, Google, Yahoo, toate acestea sunt companii americane care au construit interfeţe pentru serviciile de spionaj americane. Când îşi adaugă prieteni pe facebook, oamenii fac muncă de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane. Şi construiesc o bază de date pentru ei„, a declarat Julian Assage într-un interviu pentru Russia Today.

Declaraţia acestuia vine la scurt timp după mediatizata răpire a fiului de 20 de ani al miliardarului rus Evgheni Kaspersky, fondatorul celebrei companii de securitate IT. Acesta a fost răpit săptămâna trecută la Moscova şi eliberat cinci zile mai târziu de forţele speciale ruseşti.

Răpitorii erau nişte amatori care nu aveau nici o experienţă în activităţi criminale de acest gen, dar au reuşit cu uşurinţă să-l ridice pe tânărul Ivan Kaspersky din plină stradă. Conform presei ruseşti, ei şi-au luat toate informaţiile de care aveau nevoie de pe profilul lui Kaspersky jr., postat pe siteul vkontakte.ru, o reţea de socializare gen Facebook: fotografia, locul unde merge la şcoală, ce studiază, cu cine se întâlneşte, la ce companie lucrează, adresa apartamentului unde locuieşte.

Scott Stewart, expert al agenţiei americane Stratfor, povesteşte că cei mai mulţi oameni pentru care a realizat rapoarte de securitate sunt şocaţi să vadă câte informaţii private despre ei se găsesc pe internet, la îndemâna oricui. „Aceste informaţii sunt disponibile gratis (sau pentru câţiva dolari) pentru oricine, inclusiv infractori care pot ţinti persoane pentru răpiri, şantaje sau alte crime. Problema informaţiilor personale disponibile pe internet este amplificată când ţintele potenţiale postează din proprie iniţiativă informaţii personale pe internet, aşa cum a fost în cazul Kaspersky”, scrie Scott Stewart.

Citește și
1 Comentariu
  1. popa spune

    Sunt foarte multi care-si creaza profile false pe facebook… Cu astia ce mai fac „vestitele” servicii de spionaj?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.