Ben Laden, identificat graţie unei mostre ADN prelevate de la una dintre surorile sale

Un test ADN a confirmat că persoana ucisă de trupele speciale americane este cu adevărat liderul Al Qaida, Osama ben Laden, a anunţat luni un responsabil american, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Anterior, postul de televiziune american ABC, citat de http://ecodiario.eleconomista.es, a relatat că ben Laden a fost identificat graţie unei mostre de ADN obţinută de la una dintre surorile sale, care a murit de cancer în SUA. Mostra a fost păstrată pentru situaţia în care ar fi fost necesară în procesul de verificare a identităţii liderului Al Qaida.

Forţele americane au transportat, cu ajutorul unui elicopter, corpul neînsufleţit al lui ben Laden până în Afganistan, unde ADN-ul său a fost comparat cu cel al surorii sale. Ulterior, cadavrul lui Osama ben Laden a fost aruncat în mare, din câte se pare pentru a respecta un obicei musulman.

Cadavrul lui Osama ben Laden, liderul Al Qaida ucis duminică în cursul unei operaţiuni americane de comando, nu a fost înhumat, ci aruncat în mare, pentru a se evita în special săparea unui mormânt care ar fi devenit loc de pelerinaj, au afirmat luni responsabili americani, informează AFP.

„Imersiunea a avut deja loc”, a declarat un responsabil american sub rezerva anonimatului, confirmând o informaţie furnizată de mass-media americane. Potrivit altor doi responsabili americani, opţiunea aruncării cadavrului în mare a fost aleasă pentru a evita un mormânt care ar fi fost transformat în loc de pelerinaj pentru adepţii jihadului.

Islamul se opune scufundării unui cadavru în mare, a declarat luni, la Cairo, un responsabil al al-Azhar, cea mai înaltă instituţie a islamului sunit, potrivit unor informaţii în acest sens referitoare la liderul Al-Qaida, Osama ben Laden. „Dacă este adevărat că au aruncat cadavrul în mare, islamul este împotrivă”, a spus Mahmoud Azab, consilier al marelui imam Ahmad al-Tayeb pentru dialog interrelogios.

Potrivit unor responsabili americani, cadavrul lui Ossama Ben Laden, ucis duminică în cursul unei operaţiuni de comando americane în Pakistan, a fost aruncat în mare. Locul şi circumstanţele nu au fost precizate.

Potrivit postului ABC, ben Laden a fost împuşcat în cap, iar apoi a mai primit încă un glonţ, pentru ca trupele speciale să fie sigure că liderul Al Qaida este mort.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.