Botiş mai face o victimă: Şefa AMPOSDRU, care gestionează fondurile europene, a fost demisă

– Cristina Zevedei, şefa Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), a fost schimbată din funcţie.

Cristina Zevedei a fost înlocuită cu Carmen Ionel. Acesta şi-a încetat mandatul vineri, după ce ministrul interimar al Ministerului Muncii, Emil Boc, a luat decizia de a o demite, anunţă Realitatea.net.

„La conducerea AMPOSDRU a fost numită doamna Carmen Ionel, care a fost anterior şef de serviciu în cadrul direcţiei economice a instituţiei, care va avea un mandat de şase luni”, a spus Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat în ministerul Muncii.

Înlocuirea lui Zevedei din funcţie are loc la câteva săptămâni după ce ministrul Muncii Ioan Botiş şi-a dat demisia din cauza unui conflict de interese în care se afla, o firmă la care lucra soţia sa accesând fonduri europene.

Înainte să vină la conducerea AMPOSDRU, Zevedei a fost director coordonator al Organismului Intermediar din cadrul programului de alocare a fondurilor europene pe HR pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, funcţie pe care o ocupa din mai 2009.

Despre Cristina Zevedei se ştie că are doar 34 de ani, deține o funcţie importantă în organizația de femei a PDL, este atrăgătoare şi este soţia unui afacerist potent şi cu spate politic, apropiat al primarului sectorului 6, Cristian Poteraş. În 2009 a candidat fără succes la un post de europarlamentar, dar, prin numirea de la AMPOSDRU si-a gasit un loc mai mult decît onorabil.

Acum cinci ani, însă, biografia tinerei pedeliste a fost completată foarte interesant de către presă, care a dezvăluit că Zevedei a lucrat ca barmaniţă la Bistro Ateneu, lîngă Ateneul Român, după cum relata cotidianul Ziarul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.