Campania împotriva muncii la negru: „Controalele se vor desfăşura nu numai pe timpul zilei, ci şi noaptea”

Inspectorii de muncă, însoţiţi de reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Poliţiei şi Jandarmeriei, vor efectua controale zilnice, la nivel naţional, până la sfârşitul acestei luni, în vederea reducerii muncii la negru şi a evaziunii fiscale, a declarat, luni (2 mai), la o conferinţă de presă, Marilena Balabuti, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti.

„Începând cu data de 3 mai se aplică Planul Comun de Acţiuni pentru reducerea muncii nedeclarate, în baza protocolului semnat de multe autorităţi cu competenţe în acest domeniu, în speţă Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Garda Financiară şi Inspecţia Muncii”, a spus purtătorul de cuvânt al ITM Bucureşti.

„În perioada 3 mai – 31 mai se vor desfăşura acţiuni comune de control în vederea identificării şi sancţionării cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale rezultată din munca la negru”, a precizat Marilena Balabuti.

Controalele se vor desfăşura nu numai pe timpul zilei ci şi noaptea, „acolo unde tipul de activitate necesită acest lucru”.

Datele rezultate vor fi centralizate şi analizate în data de 2 iunie de fiecare inspectorat teritorial în parte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Bucureşti, în primele patru luni din acest an au fost identificate 1.862 persoane care munceau fără forme legale, faţă de 166 persoane în perioada similară a anului trecut.

La nivelul municipiului Bucureşti, domeniile în care au fost identificate, în perioada menţionată, persoane care munceau la negru au fost comunicaţiile, sondajele de opinie şi difuzarea de presă.

Luni, ITM Bucureşti a organizat o conferinţă de presă în vederea prezentării principalelor modificări aduse Codului Muncii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.