Ce industrii româneşti câştigă de pe urma conflictelor arabe

– Conflictele din lumea arabă începute în acest an au adus un beneficiu nesperat multor companii româneşti din industria textilă sau a încălţămintei, scrie [block]0[/block]

Branduri importante în domeniu, care produceau în ţări mari manufacturiere ca Maroc sau Tunisia, s-au văzut nevoite să-şi restrângă producţia din nordul Africii. Privirea s-a îndreptat spre România, unde unii dintre ei deja aveau contracte.

Companii mari de pe pieţele europene care se aprovizionau de la parteneri din Africa de Nord şi-au pus problema de diversificare a surselor în România”, ne-a declarat Costin Lianu, directorul Direcţiei Dezvoltare Export din Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, firme din ţări precum Italia, Anglia, Spania sau Germania şi-au transferat comenzile în România.
Din păcate, avalanşa de cereri ne-a prins nepregătiţi. „Din nefericire, nu am reuşit să găsim răspuns la cererea unora dintre companiile care produceau în zonele de conflict, pentru că în ultimii doi ani şi jumătate foarte multe capacităţi s-au restrâns, din lipsă de bani”, spune Maria Grapini, preşedintele FEPAIUS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.