Ceremonie funerară pentru ben Laden la bordul unui portavion american

0

O ceremonie funerară a avut loc pentru Osama ben Laden la bordul portavionului american Carl-Vinson, în Marea Arabiei, respectând tradiţiile musulmane, înainte ca trupul neînsufleţit să fie lăsat în apele mării, a afirmat luni un important responsabil american, sub rezerva anonimatului, relatează Associated Press şi AFP.

Ceremonia a început luni la ora 5:10 GMT şi s-a terminat 50 de minute mai târziu, a precizat pentru ziarişti responsabilul american.

„Au fost urmate procedurile tradiţionale pentru ceremoniile funerare islamice”, a mai spus el.

Trupul lui Ben Laden a fost spălat, apoi pus într-un giulgiu alb şi apoi într-un sac. Un ofiţer a citit un text religios pe care un interpret l-a tradus în arabă, a precizat el. Corpul neînsufleţit a fost apoi aruncat în apă.

Potrivit oficialului american, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida a fost „înmormântat” în apă pentru că nicio ţară nu ar fi dorit să accepte corpul lui Ben Laden.

Unul din cele 11 portavioane americane se găseşte în permanenţă în largul coastelor pakistaneze pentru ca avioanele aflate la bordul său să poată participa la conflictul din Afganistan, notează sursa citată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.