Cum îţi poţi cumpăra Mercedes la preţ de Tico

– Autoturismele de mare putere – în majoritate de teren sau de viteză – au ajuns o piatră de moară de gâtul unor proprietari care acum vor să scape de ele la preţuri derizorii. Impozitul anual care trebuie plătit de posesorii acestor maşini se apropie de preţul de vânzare.

Prin Ordonanţa de Guvern 59/2010, Executivul a decis să crească impozitul anual pentru autovehicule. Cei mai loviţi au fost proprietarii maşinilor care au capacitatea cilindrică de peste 3.000 de cmc şi care se văd nevoiţi să plătească un impozit care variază între 1.100 de euro şi 1.800 de euro pe an.

Pentru a scăpa urgent de această ameninţare, sute de posesori ai unor astfel de autovehicule le-au scos la vânzare la preţuri mai mici sau apropiate de valoarea impozitului anual. Trebuie menţionat că majoritatea sunt autoturisme fabricate în anii ’90.

Un Mercedes Benz care arată foarte îngrijit, cu servodirecţie, volan şi tapiţerie din piele, gri metalizat, a fost scos la vânzare cu 1.100 euro. Maşina este din 1985 şi, pentru că este de vânzare în provincie, proprietarul oferă sprijin în ridicarea clientului de la gară. Când vine vorba de impozitul maşinii, care ajunge la aproximativ 4.500 lei, proprietarul nu îşi mai aminteşte dacă l-a plătit sau nu anul acesta. „Domne’ vă mai las 50 de euro, semnăm la mână un act de vânzare cumpărare şi mai circuli un an cu ea, îţi faci treaba cu ea.” Duminica trecută în Târgul Vitan un autoturism Tico se vindea tot cu 1.000 euro. Continuarea în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.