Fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, achitaţi de ÎCCJ

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, achitarea fostului ministru al Muncii Paul Păcuraru şi a lui Dan Ilie Morega în dosarul în care aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în legătură cu mai multe contracte derulate la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al ÎCCJ.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Paul Anton Nicolae Păcuraru, ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în perioada 3 aprilie 2007 – 23 septembrie 2008, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, şi pe Dan Ilie Morega, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la societăţile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Anchetatorii susţin că, pe data de 3 iunie 2007, inculpatul Dan Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru, ministru la momentul respectiv, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la societăţile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul ar numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj persoana indicată de Dan Ilie Morega.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Dan Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru, iar acesta din urmă ar fi acceptat, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contractele amintite.

Ulterior discuţiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, Paul Păcuraru, în vederea materializării promisiunii făcute de Dan Ilie Morega, l-ar fi pus în legătură pe acesta din urmă cu fiul său. La 15 iunie 2007, Paul Păcuraru ar fi numit în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega, susţin procurorii DNA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.