Ştiaţi că există hârtie igienică didactică? Acelaşi inventator scoate la vânzare şi cafeaua lichidă în ambalaj de carton

0

Christian Poincheval, un francez de 61 de ani din zona Mayenne, cunoscut pentru crearea hârtiei igienice didactice (pe care sunt imprimate drepturile omului sau animale de pe lângă casa omului) şi a pastilelor pentru parfumarea flatulenţelor, a conceput un ambalaj de carton pentru cafeaua lichidă, produsul urmând să fie pus în vânzare săptămâna viitoare în vestul Franţei, a anunţat luni inventatorul, citat de publicaţia Le Point.

„Este a doua băutură cel mai mult consumată din lume, aşa că va fi un domeniu profitabil”, spune Poincheval, mirat că există ceai şi alte băuturi comercializate în ambalaj Tetra Pak, dar nu şi cafea. În doi ani, a convins partenerii care pleacă la drum alături de el: Tetra Pak, marca de cafea Richard, dar şi Sojasun.

Băută rece sau încălzită la microunde, cafeaua se va vinde cu 2,74 euro litrul. „Are exact gustul unei cafele proaspete, făcute acasă”, adaugă el. „Sperăm ca, în prima parte a anului, să producem 100.000 litri şi, mai târziu, 200.000 şi 300.000 litri”, apreciază Christian Poincheval.

Este o frumoasă realizare pentru pensionarul care a creat firma Lutin Malin şi care va vărsa 10 cenţi pentru fiecare litru de cafea vândut asociaţiei Handi Chiens, care formează câini pentru persoanele cu handicap. Cu banii donaţi din vânzarea hârtiei igienice didactice s-au format deja 14 câini.

Anul trecut, Poincheval a creat şi pus în vânzare pastilele pentru parfumarea flatulenţelor  (FLATULÉNŢĂ s.f.= Evacuarea frecventă, abundentă şi necontrolată a gazelor din intestine, conform DEX-ului). „Este un produs 100% natural. Pe cutie scrie că pastilele cuprind mărar, afin, argilă şi cărbune. Există două arome, la alegere, trandafiri sau violete”, spune inventatorul. Pilulele se vând pe internet, sub marca Lutin Malin, cu 17,49 euro cutia (60 de pastile).

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.