La Barcelona nu se va mai circula în ţinută sumară pe stradă

Autorităţile municipale din Barcelona, care-şi propun să pună capăt ţinutelor sumare pe stradă, va da amenzi până la 500 euro celor care se plimbă prin oraş în costum de baie, ca şi nudiştilor care se aventurează dincolo de limitele plajelor rezervate lor, informează site-ul lesquotidiennes.com.

Consiliul municipal a votat vineri un text care interzice plimbările „în ţinute sumare în spaţiile publice”, limitând portul costumului de baie la bazine, plaje, străzi învecinate şi alei de-a lungul mării. Cazurile de nudism, foarte rare în oraş, vor fi pasibile de amenzi de la 300 la 500 euro.

Cei care vor ieşi pe străzi în costum de baie, foarte mulţi în perioada estivală, riscă să plătească între 120 şi 300 euro.

Autorităţile capitalei catalane, ale cărei port şi plajă se află în vecinătatea centrului turistic al oraşului, au pus deja, fără succes, pancarte ilustrate, sperând să descurajeze portul costumului de baie în oraş.

Prima dată, contravenienţii vor primi un avertisment şi apoi, „dacă persistă, vor fi sancţionaţi”, spune un consilier municipal, care adaugă că municipalitatea speră astfel „să garanteze convieţuirea între cetăţeni în spaţiile publice”. Autorităţile nu vor totuşi „să impună oamenilor felul în care trebuie să se îmbrace”.

În cartierele turistice, unii vânzători se bucură de aceste măsuri, dar adepţii nudismului sunt nemulţumiţi. „Este o interdicţie ce trece dincolo de legi, care au dezincriminat nuditatea acum 22 de ani”, afirmă preşedintele Asociaţiei pentru apărarea dreptului la nuditate, devenit celebru la Barcelona după ce s-a plimbat dezbrăcat pe bicicletă sau pe jos.

„Prea multe lucruri erau permise înainte şi ar fi mai bine pentru toată lumea ca lucrurile să fie reglementate”, este de părere, în schimb, un vânzător de îngheţată din centrul Barcelonei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.