Ministrul Agriculturii: România nu poate trece printr-o criză alimentară

România nu poate trece printr-o criză alimentară cu ceea ce are ca suport pedoclimatoic şi cu potenţialul său, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la dezbaterile pe moţiunea simplă pe agricultură depusă de Opoziţie la Senat.

„România are posibilitatea să asigure din plin alimentele fără nici un fel de rezervă şi le are şi acum. Nu artificializăm o criză care, în România, nu are dreptul să vină. România nu poate trece printr-o criză alimentară prin ceea ce are ca suport pedoclimatic şi condiţii. Nu are cum”, le-a spus Tabără senatorilor.

Acesta a subliniat că este important „să ştim că acest potenţial ne stă la dispoziţie pentru un trai mai bun şi pentru ceea ce înseamnă echilibrarea balanţei de plăţi a României.

Valeriu Tabără a atras atenţia asupra faptului că nu ponderea în PIB a agriculturii este cea care dă forţa agriculturii, pentru că este sistemul economic cu cele mai mari riscuri. „Economia noastră trebuie să pornească peste tot şi sunt convins că agricultura va primi fonduri dintr-o dezvoltare economică durabilă”, a adăugat şeful de la Agricultură.

Acesta a mai spus că unul dintre obiectivele sale prioritare este acela de a realiza o reţea de depozite în sistem privat şi de a stimula această reţea atât pe sectorul plantelor tehnice, pe ceea ce înseamnă producţia de cereale, cât şi pe sectorul legumelor şi fructelor.

„Şi vreau să vă mai asigur de un lucru – pentru că se discută foarte mult. Să nu ne fie teamă de a aborda agricultura şi prin furnizarea de produse pentru bioenergie”, a mai spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.