Mutanţii din farfurie. De ce s-ar vrea cultivarea plantelor modificate genetic

– Un subiect  sensibil, aflat acum pe agenda UE, este permiterea cultivarii pe scară largă a plantelor modificate  genetic de la începutul anului viitor, după ce suprafeţele cultivate cu OMG sunt în continuă scădere.  Cine vrea, cine se opune şi de ce?

Dacă-i întrebi pe marii fermieri despre organismele modificate genetic n-ai găsi pe unul care să nu vrea să le cultive. Pentru ei e simplu: cultivarea OMG-urilor presupune costuri mult mai mici decât a plantelor crescute natural, producţiile sunt mai mari şi chiar, spun fermierii, necesită o cantitate de îngrăşăminte mai mică ceea ce le face mai puţin toxice. Ceea ce s-ar putea traduce prin ieftinirea alimentelor, scrie Money.ro.

Pe de altă parte sunt activiştii ecologişti precum Greepeace pentru care OMG-urile sunt doar un experiment care pune în pericol diversitatea  genetică naturală a plantelor de pe Pământ sau ajută la creearea unor specii de dăunători noi şi mult mai rezistente decât cele actuale.
Riscurile sanitare ale graniţei largi a OMG-urilor prezente atât în alimentaţia noastră, cât şi în a animalelor, ale căror produsele consumăm, nu se evaluează corect, obţinerea unui astfel de rezultat continuând să fie necunoscută. Noi alergii, apariţia unor noi substanțe toxice şi efecte neaşteptate sunt unele dintre riscuri”, este poziţia Greenpeace postată pe site-ul lor oficial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.