Norica Nicolai (PNL): Europa şi SUA ar putea fi afectate de răzbunarea reţelei Al Qaida

Europarlamentarul Partidului Naţional Liberal (PNL) Norica Nicolai a susţinut, marţi (3 mai), că nu exclude posibilitatea ca Europa şi SUA să fie afectate de dorinţa membrilor reţelei Al Qaida de a ”răzbuna” moartea lui Osama ben Laden.

Norica Nicolai s-a referit şi la ştirile apărute în presă potrivit cărora informaţiile care au dus la localizarea lui Osama ben Laden au fost furnizate de membri Al Qaida în urma interogatoriilor din închisorile secrete ale CIA din România şi Polonia, precizând că operaţiunea trupelor americane de interceptare a lui Osama ben Laden nu ar fi putut fi realizată fără informaţii din Pakistan.

Totodată, Norica Nicolai a reamintit că în urma investigaţiilor efectuate nu a fost confirmată existenţa unor centre de detenţie ale SUA pe teritoriul României.

”Conform concluziilor raportului, existenţa unor centre de detenţie pe teritoriul României nu a fost confirmată. S-a confirmat însă existenţa unor transferuri de prizonieri. În acest moment, toată lumea va încerca să joace cu privire la informaţiile care au dus la moartea lui ben Laden, pe diverse spaţii pentru a contracara eventualele răzbunări ale reţelei Al Qaida.

Cei care ştiu foarte bine ce s-a întâmplat, cum a fost interceptat, monitorizat şi prins, sunt americanii”, a afirmat Norica Nicolai, la Parlament.

Potrivit acesteia, speculaţiile de presă nu trebuie comentate, deoarece ”nu e prima dată când apar astfel de speculaţii cu privire la România şi Polonia”.

”SUA nu puteau să declanşeze o astfel de operaţiune dacă nu aveau informaţii din teatru, adică din Pakistan. (…) Riscul terorist este potenţial pentru toată lumea. Nu numai pentru Europa, dar şi pentru SUA, fiindcă în tradiţia acestei organizaţii, răzbunările teroriste vor veni”, a spus europarlamentarul liberal.

Întrebată cum vede tranzitul trupelor americane pe teritoriul României, Norica Nicolai a replicat că acesta este ”absolut firesc” atât timp cât trupele americane se deplasează în Afganistan şi nu ”pentru un potenţial conflict într-o altă zonă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.