Osama ben Laden a locuit în complexul din Pakistan în ultimii 5-6 ani

Osama ben Laden a trăit în ultimii 5-6 ani în complexul construit în apropiere de capitala pakistaneză unde liderul Al-Qaida a fost ucis de forţele americane, a declarat marţi consilierul preşedintelui american Barack Obama pe probleme de luptă împotriva terorismului, John Brennan, informează Reuters.

Osama ben Laden, care a trăit în Afganistan înainte de invazia condusă de SUA din 2001 care a dus la înlăturarea regimului taliban, a locuit într-un complex rezidenţial în oraşul Abbottabad din Pakistan înainte de operaţiunea forţelor speciale americane în care a fost ucis.

„Potrivit ultimelor informaţii, Osama a locuit în acest complex în ultimii 5-6 ani şi nu a avut niciun contact cu alte persoane din afara clădirii. Însă se pare că a fost foarte activ din interiorul complexului”, a afirmat John Brennan pentru televiziunea CBS.

„Ştim însă că a realizat înregistrări video şi audio. Ştim că s-a aflat în contact cu membri importanţi ai reţelei Al-Qaida”, a adăugat oficialul american.

„Ceea ce încercăm să facem acum este să înţelegem în ce activităţi a fost implicat în cursul ultimilor ani, să exploatăm orice informaţie pe care o putem obţine din interiorul complexului şi să ne continuăm eforturile de a distruge Al-Qaida”, a mai spus oficialul american.

Faptul că liderul Al-Qaida a trăit în această locaţie o perioadă atât de lungă de timp i-a determinat pe unii legislatori americani să ceară o revizuire a miliardelor de dolari sub formă de ajutor pe care SUA le furnizează Pakistanului în lupta acestuia împotriva insurgenţilor talibani.

Citește și
1 Comentariu
  1. luly piro spune

    si daca a trait in ultimii ani acoloà de ce nu l au omorat mai demult?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.