SRI: Nu au apărut ameninţări teroriste directe asupra României după uciderea lui ben Laden

Serviciul Român de Informaţii menţine actualul nivel de alertă antiteroristă, ‘Precaut’, pentru că datele deţinute de autorităţile române nu relevă în acest moment existenţa unor ameninţări directe asupra României, a declarat luni (2 mai) şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

„Informaţiile deţinute de autorităţile române în contextul creat de uciderea lui Osama ben Laden, liderul reţelei Al-Qaida, nu relevă existenţa, în acest moment, a unor ameninţări directe la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru – ‘precaut'”, a precizat Sava.

SRI monitorizează însă evoluţia ameninţărilor teroriste, în cooperare cu ceilalţi membri ai Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), precum şi cu partenerii externi.

„Serviciul Român de Informaţii, ca autoritate naţională responsabilă de prevenirea şi combaterea terorismului, împreună cu celelalte instituţii şi autorităţi publice din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, a adoptat măsurile necesare pentru cunoaşterea posibilelor situaţii generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul naţional.

În acest context, Serviciul Român de Informaţii monitorizează permanent evoluţia ameninţărilor teroriste la adresa României, în cooperare cu membrii SNPCT, precum şi cu partenerii externi ai Serviciului, în vederea dispunerii cu operativitate a măsurilor de prevenire a oricărui potenţial risc pentru securitatea naţională”, a subliniat sursa citată.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat luni că Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis într-o operaţiune militară în Pakistan.

Osama ben Laden este considerat responsabil pentru atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii şi pentru multe alte atentate comise împotriva civililor sau militarilor şi care s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.