„Tatăl meu, Osama bin Laden”. Copilăria alături de „un monstru”

– Omar bin Laden, fiul în vârstă de 29 de ani al celui mai vânat om de pe planetă, mai calcă uneori prin barurile de striptease. Acolo soarbe din priviri mişcările lascive ale dansatoarelor, mai pufăie o narghilea, se mai plânge că se feresc toţi să facă afaceri cu el, ca de un lepros, sau mai scapă câte o remarcă de-ţi stârneşte fiori.

„Fiul trebuie să-şi întreacă tatăl!”, spunea, în ianuarie 2010, în revista „Rolling Stone Magazine”, într-un interviu care aruncă o nouă lumină asupra trecutului „capului” Al Qaeda.

Singurul dintre fiii lui Osama bin Laden care şi-a părăsit tatăl pentru a gusta din plăcerile vieţii şi-a trăit adolescenţa în Afganistan, în tabăra de terorişti. A plecat cu câteva luni înainte ca tatăl să atace „Turnurile gemene”.

În amplul reportaj, semnat de Guy Lawson, despre „fiul rătăcitor” al teroristului, se deschide o perspectivă unică asupra lui Osama bin Laden. Un tablou cu un tată rece, brutal, care-şi bate copiii şi care le sugerează, cu un zâmbet subţire, că poate n-ar fi rău să-şi treacă numele pe lista voluntarilor ce urmau să deturneze avioanele pe 11 septembrie 2001.

Tatăl devenise o stâncă de care fiii se loveau, rănindu-i în permanenţă dintr-un principiu primitiv al educaţiei. „Viaţa trebuie să fie o povară”, le spunea teroristul fiilor săi. „Vei deveni mai puternic dacă vei fi tratat rău. Veţi deveni adulţi capabili să îndure multe greutăţi”. Continuarea in EVZ.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.