Autorităţile austriece n-o vor despăgubi pe Natascha Kampusch cu cei un milion de euro ceruţi

Tânăra Natascha Kampusch, răpită şi sechestrată timp de opt ani, a cerut autorităţilor austriece o despăgubire de un milion de euro. Ea a susţinut că eforturile depuse de poliţie pentru găsirea ei au fost insuficiente, scrie publicaţia Le Point.

Natascha Kampusch a reuşit să fugă în august 2006 de la cel care o răpise şi a acuzat existenţa unor deficienţe în ancheta asupra dispariţiei ei, a spus marţi avocatul tinerei, Gerald Ganzger.

Kampusch, astăzi în vârstă de 23 de ani, a depus în februarie la Ministerul de Interne o cerere de despăgubire de un milion de euro, argumentând că ar fi existat lipsuri în anchetă şi piste care n-au fost urmărite şi care i-ar fi permis să fie eliberată. Ministerul consideră că n-au fost „bănuieli fondate” împotriva celui care s-a dovedit a fi răpitorul, Wolfgang Priklopil, şi prin urmare, continuarea anchetei n-a fost apreciată ca necesară.

„Refuzul n-a fost o surpriză, dar Natascha Kampusch a sperat că Ministerul de Interne să fie cel puţin dispus să facă un gest simbolic, acordând o despăgubire oarecare, ţinând seama de numeroasele neglijenţe şi greşeli din cursul anchetei”, a spus Gerald Ganzger într-un comunicat.

Tânăra nu intenţionează să „deschidă un proces, care ar dura ani de zile şi ar fi stânjenitor pentru ea”, a mai spus el, adăugând că Natascha Kampusch nu vrea să păstreze banii pe care i-ar primi, ci i-ar aloca unei acţiuni de binefacere în beneficiul unor femei şi copii din medii defavorizate.

În autobiografia publicată toamna trecută, Natascha Kampusch arăta deja lacunele din ancheta poliţiei. Anchetatorii au mers în zilele de după răpire la domiciliul răpitorului, la Strasshof (periferia Vienei), unde era sechestrată, dar n-au urmărit această pistă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.