Cât câştigă Hugh Laurie, actorul principal din serialul „Doctor House”?

Pe micul ecran, doctorul House este strălucitor, dar răutăcios. În viaţa reală, Hugh Laurie este un artist cu multiple talente: s-a remarcat în comedie, scris şi, de câtăva vreme, în muzică.

După ce a încântat criticii şi publicul cu un thriller care a ajuns best-seller în Franţa, actorul lansează un album de blues, scrie site-ul references.be.

În pofida firii sale cârcotaşe şi nesuferite, „Doctor House” a sedus o mulţime de telespectatori. Hugh Laurie încasează 400.000 dolari pe episod, fiind astfel unul din cei mai bine plătiţi actori din televiziune. În medie se fac 22 de episoade pe sezon; prin urmare, salariul său anual ar fi de 8.800.000 dolari.

În 2009, britanicul în vârstă de 51 de ani a reintrat în topul primilor 10 actori cel mai bine plătiţi din televiziune. Revista Forbes, care a întocmit clasamentul, estima că averea lui ar fi de 10 milioane de dolari.

Pe poziţia a noua în top, interpretul doctorului House îl avea în faţă pe unul din confraţii lui de pe micul ecran, Patrick Dempsey, care-l joacă pe doctorul Mamour din serialul „Anatomia lui Gray”.

Hugh Laurie a scris un thriller, apărut în 1996 în engleză, cu titlul „The Gun Seller”, tradus în 2009 în franceză „Tout est sous controle”, care a fost un best-seller al anului în Franţa.

Din 2006, este cântăreţ şi pianist al grupului Band From TV, care numără printre membrii săi şi alţi actori de televiziune, unul fiind James Denton, interpretul lui Mike Delfino din „Neveste disperate”.

Grupul cântă în beneficiul unor asociaţii de caritate. După ce a fost invitat să participe la un album al formaţiei MeatLoaf în 2010, Hugh Laurie a semnat un contract cu Warner Music Entertainment. Şi-a lansat primul album, intitulat „Let Them Talk”, în aprilie 2011, o compilaţie de piese blues clasice, bine primit de public, precum şi de criticii muzicali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.