Cel mai mare târg de agricultură din Transilvania îşi deschise porţile miercuri la Cluj-Napoca

Cel mai mare târg de agricultură şi industrie alimentară din Transilvania – „Agraria” – îşi va deschide porţile miercuri (4 mai) la complexul expoziţional din Cluj-Napoca, peste 250 de participanţi din zece ţări europene, printre care Elveţia, Olanda, Austria, Germania şi Spania, confirmând participarea la acest eveniment.

Timp de cinci zile, până duminică, 8 mai, la târg se vor desfăşura mai multe manifestări.

Deschiderea oficială a târgului, care va avea loc miercuri, la ora 11,00, în sala de conferinţe a Complexului Expo Transilvania, va fi urmată de o dezbatere organizată de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie pe tema inseminărilor artificiale la specia bovină şi de lansarea de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a unui proiect menit să îi ajute pe studenţi să cunoască încă din timpul facultăţii care sunt cele mai importante elemente ce duc la realizarea unor programe de succes, prin care se atrag fonduri europene.

Prezentări de animale de rasă – precum renumitul Bivol românesc, ovinele Ţurcana, Ţigaie, Safolk, Hemshir, Cap Negru German, Merinos, Ratca, Muflon European, caprinele Carpatina, Alba de Banat, Alpina Franceză, Bouer, Metis, cabalinele Percheron, Semigreu românesc, Lipiţan, Pur sânge arab, Friesian, suine Mangaliţa şi Bazna – şi de păsări vor avea loc pe două hectare de teren special amenajate.

Duminică, se va desfăşura şi un concurs de tuns oi, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Ovine Cluj.

Programul manifestării include numeroase întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale, vineri urmând să se desfăşoare una dintre cele mai importante dintre ele, cu membrii Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, care vor face o prezentare de bubaline.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată oieritului, urmând a avea loc şi o întâlnire cu membrii Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj şi ai Cooperativei Agricole Someş Arieş. La Tombola crescătorului de bovine se va oferi drept premiu o viţică.

Tot sâmbătă, va avea loc o dezbatere cu tema „Perspective în zootehnie: programe de formare profesională – Şcoala Naţională pentru Pregătirea Specialiştilor în Zootehnie”.

Potrivit tradiţiei, USAMV din Cluj-Napoca va organiza un târg de locuri de muncă pentru studenţi, absolvenţi agronomi şi de medicină veterinară.

La „Agraria” se vor desfăşura multe activităţi dedicate protecţiei mediului.

La standul Comisiei Europene vor avea loc, marţi şi miercuri, prezentări ale unor proiecte de succes în dezvoltarea rurală, cofinanţate de CE. Clujenii sunt invitaţi, totodată, la Expoziţia de produse tradiţionale organizată de Serviciul de Produse Tradiţionale din cadrul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Braşov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.