Cseke Attila le cumpără românilor prezervative XXL

– Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a decis să cumpere pentru sufletul conaţionalilor vreo două milioane de prezervative cu o lungime medie de 19 cm. Şi asta în condiţiile în care media la noi în ţară este de 12,73 cm, potrivit unui studiu realizat în Uniunea Europeană, scrie [block]0[/block]

200.000 de euro. Atât este dispus ministrul Cseke Attila să plătească pentru prezervativele XXL care urmează să fie distribuite gratuit, prin cabinetele de planning familial din ţară. Pe lângă lungime, despre care MS a specificat clar că nu trebuie să fie mai mică de 16 cm, prezervativele sunt şi “elastice” susţin reprezentanţii ministerului. Reprezentanţi care, atunci când au fost chestionaţi pe tema mărimii, au aruncat pisica în curtea Institutului de Statistică.

Sesiunea de cumpărături deschisă de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a stârnit, evident, interesul parlamentarilor, care s-au lansat imediat în speculaţii privind criteriul care a stat la baza selecţiei. „Când a cerut prezervative extra-large sigur nu s-a gândit la comunitatea maghiară. Mai degrabă la noi, la rromi”, a glumit pe temă deputatul Nicolae Păun. „Degeaba le dai gratuit, dacă nu are omul ce să facă cu ele”, au comentat şi alţi aleşi. Demnitarii mai puţin puşi pe şotii au sugerat însă că în spatele achiziţiei s-ar afla, aşa cum se obişnuieşte pe la noi, un contract cu cântec. Concret, aceştia au susţinut că, cel mai probabil, prezervativele extra-large au rămas pe stoc şi au fost cumpărate de ţara noastră contra unui comision la fel de „large”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.