EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Cum a pierdut România trenul cu bani de la UE

– Comisari şi funcţionari europeni avertizează Bucureştiul pe toate căile că oportunitatea cheltuirii fondurilor europene alocate în 2007 e pierdută. Mai mult, din 2014 vom primi mai puţini bani. România pierde banii europeni din cauza incompetenţei din administraţie, ceea ce pune în pericol dezvoltarea ţării.

România stă pe un munte de bani europeni, dar nu are un plan clar pentru a-i cheltui, astfel că experţii UE susţin că multe oportunităţi sunt deja pierdute, scrie Adevărul.

Din 19 miliarde de euro la care avem dreptul prin intermediul a trei dintre cele mai importante programe de finanţare europeană, România abia se poate lăuda, potrivit statisticilor naţionale, că a cheltuit 11%. Europarlamentari, funcţionari din Comisia Europeană, comisari critică incapacitatea administrativă a României de a face proiecte din banii europeni.

„Au fost funcţionari pe care i-am instruit şi, din cauza salariilor foarte mici, au plecat. Am instruit alţii, au plecat şi ei. Şi o ţinem tot aşa”, a spus un funcţionar european, care a dorit să rămână anonim.

„Un motiv pentru rata mică a absorbţiei este numărul scăzut de oameni care lucrează pentru fondurile regionale. Oamenii bine pregătiţi din administraţia din România pleacă în sectorul privat. Aveţi măsuri concrete pentru aşa ceva?”, a întrebat eurodeputata liberală Catherine Bearder (Marea Britanie) într-o şedinţă a Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ilica Flavius spune

    Daca nu pot fura din fondurile respective, devine neinteresant pt ei….simplu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata